Quan arribi aquest jorn

QUAN ARRIBI AQUEST JORN...

GEORGETTE AGUTTE   ( 1867-1922 ) " Una Dona amb  un ram  de lilàs"                                              ...

divendres, 4 de març del 2022

OSCAR WILDE




 



OSCAR WILDE

   (1854-1900)




Quan Narcís morí, les flors dels camps s'entristiren i suplicaren al rierol que els prestés gotes d'aigua per a demostrar el seu dol. 


" Oh,! responguí el rierol. Si totes les meves gotes d'aigua fossin llàgrimes, no en tendria prou per a plorar jo mateix a Narcís; fins a tal punt me l'estimava." 


"És natural li digueren les flors. Com no estimar a Narcís que n'era tan bell.? Ah!n'era molt formós aleshores?, demanà el rierol, Qui millor que tu pot saber- ho, ja que ell reflectí a sobre teu, tantes vegades, el seu rostre, corbant- s'hi a frec de la teva riba per a emmirallar- s'hi al damunt de les teves aigües?" 


Després d'un breu silenci, el rierol esmentà:"l'estimava perquè quan s'agenollava a sobre meu podia espillar la meva beutat clarejada al fons dels seus ulls. "  




Oscar Wilde 




Pinturas: 1.- Caravaggio

                  2.- William Waterhouse




                          💎💎💎




Cuando Narciso murió, las flores de los campos se entristecieron y suplicaron al río que les prestase gotas de agua para demostrar su duelo. 


"¡Oh! -contestó el río-. Si todas mis gotas de agua fuesen lágrimas, no tendría bastantes para llorar yo mismo a Narciso; hasta tal punto le amaba". 


"Es natural -dijeron las flores-. ¿Cómo no amar a Narciso que era tan bello?" "¡Ah! ¿Era muy bello entonces?", preguntó el río, ¿Quién mejor que tú puede saberlo, ya que él reflejó en tí tantas veces su rostro, inclinándose sobre tus orillas para mirarse en tus aguas?" 


Después de un breve silencio, el río respondió: "Le amaba porque cuando se inclinaba sobre mí podía contemplar mi belleza reflejada en sus ojos." 




Oscar Wilde 

          💦


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada